Technieken

In het atelier van Ellen van der Bok worden verschillende technieken gebruikt om tot het mooiste resultaat te komen. Zo staat ze ook altijd open voor nieuwe ontwikkelingen die worden onderzocht op bruikbaarheid en toepassingsgebied. Zodra ze nieuwe technieken heeft doorgrond en als vakvrouw kan zeggen dat ze deze in de vingers heeft past zij deze ook toe in haar werk.

Zandstralen heeft ze als geen ander in de vingers, ze gebruikt daarbij verschillende methodes: waaronder het reliëfstralen, waardoor extra diepte ontstaat in het ontwerp. Met speciale handvaardigheden kunnen details soms beter tot hun recht komen, daarvoor wordt in glas gehakt of gebeiteld.

Schilderen in glas is een toepassing, waarbij kleur kan worden toegevoegd in elk ontwerp. Uiteraard is er de mogelijkheid van het printen van foto’s in glas en kunnen verschillende materialen samen worden gebracht in een fusie.

Of er nu een fusie moet worden gemaakt van staal en steen, hout en glas of stenen in steen of glas.

Met technieken als slijpen en lijmen ontstaan weer andere mogelijkheden en uiteraard is er een oven om glas te vormen. De mogelijkheden zijn zo talrijk, dat u zelf echt een kijkje zou moeten nemen hier op de site of bij haar in het atelier.

Bent u op zoek naar een grafmonument, een herdenkingssteen of herdenkingsplaat, heeft u een renovatie van glas of steen neem dan contact op en bespreek wat er mogelijk is. Ellen beschikt ook over een goed en vakkundig netwerk, en schroomt niet u naar iemand door te verwijzen voor de zaken die zij zelf niet kan uitvoeren.

FOTO: Jaap Reedijk